Mivel nem tudjuk pontosan, hogy mikor jön el ennek a vége, csak remélhetjük, ’ hogy már májusban minden jobb lesz ’.  Épp ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy majd csak akkor  kezdjünk el gondolkodni az újraindításon, amikor ” végre eljön majd a várva várt pillanat”.

Már MOST kell megtervezzük, kidolgozzuk az Újraindítási Stratégiát. 

Már most kell előkészíteni hogy amikor eljön a pillanat, akkor milyen kampányaink lesznek.

Már most kell kialakítani az értékesítési weboldalak új ajánlatait,  szövegét. Ha régi az oldalunk, most van itt az ideje, hogy felfrissítsük, hogy a kor követelményeinek megfeleljen. Legyen mobil és keresőbarát, átlátható, egyszerű, szép letisztult. Kerüljenek fel rá új, hasznos tartalmak.

És most van a legnagyobb szükség arra, hogy folyamatosan tartsunk a kapcsolatot az ügyfelekkel, olvasókkal, feliratkozókkal! Segítsünk nekik hasznos információval, jó ötletekkel, és a helyzetre való tekintettel kedvezményekkel is.

Akinek még nincs weboldala /webshopja annak érdemes elgondolkoznia rajta, hogy legyen  neki…mihamarabb… Hogy miért?

Mint ahogy azt most megtapasztalhattuk a szükséglet idejére átalakult a gazdasági rendszer a fogyasztói szokások megváltozása miatt. És azok akik azt gondolják, hogy amikor ennek vége minden visszatér a régi kerékvágásba…azoknak tudniuk kell, hogy ennek nagyon kicsi a valószínűsége. Akik nyomon követi a világunk gazdasági eseményeit, elemzőit, azok tudják hogy már semmi nem lesz a régi.

Az utóbbi években is már egyre nagyobb részt kívánt magának az online piac, ami a visszatérés után még inkább erősödni fog. Egyre több cég tapasztalja meg az erejét, az előnyeit, a gyors haladást a biztos jövedelmet, amit biztosítani tud az online jelenléttel.

Sokan, most nagy bajban vannak, mert ebben a helyzetben nem tudtak gyorsan adaptálódni a kialakult helyzethez. Sok cég ment már most tönkre, főként a 10 fő alatti mikrovállalkozások. Mennyire jó lett volna sokuknak, ha van legalább egy weboldaluk, ahonnan tudnának kommunikálni az ügyfeleikkel, de sajnos eddig csak az offline üzletre helyezték a hangsúlyt.

Sok eddig offline üzemelő főként kereskedelemmel foglalkozó üzletet megmenthetett volna, ha lett volna webshopjuk, mert tovább tudtak volna üzemelni online.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt, muszáj meglátnunk a mostani trendeket és előre felkészülni a változásokra. Mert csak azok a cégek – vállakozások fonak életben maradni, akik megértik, elfogadják azt ami most történik és rugalmasan tudnak idomulni az eljövő időszak új igényeihez.

Rengeteg üzletág van, aki gyorsan adaptálta a cégét a kialakult helyzet új igényeihez. Gondolok itt például, edzőkre, jóga oktatókra, akik már online tartják az óráikat . Az eddig offline működő tantermi tanfolyamokat online tanfolyamokká alakította át jó pár innovatív cég az elmúlt hetekben. Tárgyalások lebonyolítása, skype/viber vagy más alkalmazás segítségével, konferenciákat tartanak meg online, amiért eddig hatalmas bérleti díjakat fizettek a szervezők, és még sorolhatnám.

Érdemes a felmerült igények elé menni, és átalakítani úgy a cégünk, hogy online is működőképes legyen. Sokan félnek, nem mernek lépni,  pedig ez a helyzet is azt mutatja, hogy muszáj innovatívnak lennünk. Sok iparágban már most vannak cégek akik nem tétlenkedtek s belevágnak online, vagy profilt módosítottak aszerint, hogy mit tudnának megcsinálni jól kiszolgálva minőséget adva az ügyfeleket. Akik adott iparágakban hamarabb lépnek, hamarabb kezdenek áttérni az online üzemmódra, ők lesznek ennek a helyzetnek a nyertesei.

Legyen az Ön cége is a nyertesek között, legyen önnek is pénzt hozó értékesítési weboldala/webshopja! Akár 2 napos határidővel…még nincs minden veszve. Igény esetén összekötve üzleti szoftvereinkkel, amelyek tökéletesen alkalmasak a Home office-ban végzett munkákhoz.

Ismerjük a mondást, miszerint bátraké a szerencse, ezt megspékelem azzal, hogy : A bátraké, gyorsaké, innovatívaké a szerencse